Γενικά

Στις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα σεβόμαστε τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών του ιστoτόπου μας και εναρμονιζόμαστε πλήρως προς τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (γνωστός με τον όρο GDPR – General Data Protection Regulation, EE 2016/679), που τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ από την 25η Μαΐου 2018.

 

Ο τρόπος και το είδος των δεδομένων που συλλέγουμε, διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε:

1. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσατε ηλεκτρονική αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στον ιστότοπο ekdoseisiliaxtida.gr, έχετε συμπληρώσει τα στοιχεία απαραίτητα για την εκτέλεση και παράδοση της παραγγελίας σας: όνομα, επίθετο, διεύθυνση παράδοσης, τηλέφωνο και e-mail. Επιπλέον, σε περίπτωση που ζητήσατε την έκδοση τιμολογίου για την ηλεκτρονική αγορά σας, έχετε συμπληρώσει επάγγελμα, ΑΦΜ και ΔΟΥ. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση της συγκεκριμένης παραγγελίας και δεν υφίστανται καμία άλλη επεξεργασία ή χρήση. Όσον αφορά την ασφάλεια του τρόπου πληρωμής, δείτε τον σχετικό όρο: Ασφάλεια συναλλαγών.
2. Σε περίπτωση που έχετε εγγραφεί ως μέλος στον ιστότοπο ekdoseisiliaxtida.gr, έχετε συμπληρώσει προαιρετικά (δηλαδή δεν είναι απαραίτητο για την εγγραφή σας) το όνομα και το επίθετο και, υποχρεωτικά, το e-mail σας, το οποίο είναι και το μόνο υποχρεωτικό στοιχείο, προκειμένου να λαμβάνετε ηλεκτρονική ενημέρωση από εμάς. Η ηλεκτρονική ενημέρωση μπορεί να περιλαμβάνει ενημερωτικό μηνιαίο newsletter, προσκλήσεις σε εκδηλώσεις μας, ενημέρωση για κυκλοφορία καινούργιων τίτλων και άλλες δραστηριότητες των Εκδόσεων Ηλιαχτίδα.
3. Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει εγγράφως ότι θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό newsletter από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα, έχετε συμπληρώσει προαιρετικά το όνομα και το επίθετο και, υποχρεωτικά, το e-mail σας, όπου και σας αποστέλλουμε την ηλεκτρονική ενημέρωση. Αν έχετε δηλώσει και την ιδιότητά σας το στοιχείο αυτό χρησιμοποιείται μόνο για κάποιες εξειδικευμένες ενημερώσεις, για παράδειγμα αν είστε δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχετε δηλώσει ότι θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για τίτλους παιδικών βιβλίων.

Στις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα δεν ζητάμε, δεν συλλέγουμε, δεν επεξεργαζόμαστε και δεν χρησιμοποιούμε κανένα άλλο στοιχείο σας.

 

Επιπλέον πληροφορίες για τα προσωπικά σας δεδομένα:

Όλα τα παραπάνω στοιχεία παραμένουν αποθηκευμένα με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ασφάλεια και η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένα στελέχη των Εκδόσεων Ηλιαχτίδα. Τα στοιχεία δεν διατίθενται για κανέναν λόγο σε άλλους φορείς, οργανισμούς, εταιρείες, μεμονωμένα άτομα κ.λπ. Επιπλέον, από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα δεν αποστέλλουμε ηλεκτρονικά μηνύματα για λογαριασμό τρίτων.

Όποια στιγμή επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή σας από οποιαδήποτε ηλεκτρονική μας υπηρεσία (διαγραφή μέλους, διαγραφή από το newsletter κ.ά.) και, στην περίπτωση αυτή, όλα τα στοιχεία σας διαγράφονται οριστικά και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανάκτησής τους.

Στον ιστότοπό μας υπάρχουν σύνδεσμοι (links, plug-ins) με σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) ή σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους. Αυτοί όλοι οι ιστότοποι είναι πέραν της δικής μας ευθύνης και έχουν τους δικούς τους όρους για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Στις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα δεν έχουμε καμία πρόθεση να συλλέξουμε δεδομένα ανηλίκων. Αν ως γονείς ή ως κηδεμόνες έχετε αντιληφθεί ότι τα παιδιά σας έχουν γνωστοποιήσει προσωπικά δεδομένα σ’ εμάς, παρακαλούμε ενημερώστε μας κι εμείς θα διαγράψουμε αμέσως όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα.

Η επίσκεψή σας στον ιστότοπο ekdoseisiliaxtida.gr, η ηλεκτρονική σας συναλλαγή με το ηλεκτρονικό κατάστημά μας, καθώς και η λήψη ηλεκτρονικών ενημερώσεων από εμάς διέπονται από τους παραπάνω όρους και προϋποθέτουν την αποδοχή τους.

 

Διαδικασία Παραγγελίας

 • Εισάγετε στο καλάθι αγορών τα βιβλία (ή άλλα αντικείμενα) που επιθυμείτε να αγοράσετε με τη διαδικασία πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας.
 • Eπιλέξτε το καλάθι αγορών για να προχωρήσετε στην συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων.
 • Ενημερώστε τις επιθυμητές ποσότητες ανά βιβλίο (ή αντικείμενο) και πατήστε το “Ενημέρωση ποσοτήτων” για να υπολογιστούν αυτόματα το συνολικό ποσό και τα μεταφορικά.
 • Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αποστολή της παραγγελίας.
 • Αν επιθυμείτε τιμολόγιο (μόνο στην Ελλάδα) συμπληρώστε τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία στα κατάλληλα πεδία.
 • Προαιρετικά συμπληρώνετε σχόλια για την αποστολή στο κατάλληλο πεδίο.
 • Αν έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τσεκάρετε το “Αποδέχομαι τους όρους της συναλλαγής” τότε το κουμπί “Λεπτομέρειες αγοράς” αλλάζει σε “Ολοκλήρωση Αγοράς” και επιλέγοντας το βλέπετε τα στοιχεία της παραγγελίας (καλάθι αγορών και Λεπτομέρειες Χρέωσης και Αποστολής).
 • Αν τα στοιχεία δεν είναι σωστά ή θέλετε να κάνετε αλλαγές ή προσθήκες στην παραγγελία, επιλέξτε το καλάθι αγορών (για αλλαγές στα στοιχεία ή στις ποσότητες) ή τον κατάλογο των βιβλίων για αγορές άλλων βιβλίων (ή αντικειμένων).
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία και αν όλα είναι εντάξει επιλέξτε την “Επιβεβαίωση παραγγελίας” για να μεταφερθείτε στο ασφαλές σύστημα της Alpha Bank για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
 • Σε περίπτωση απόρριψης ή ακύρωσης της παραγγελίας από το σύστημα της Alpha Bank θα εμφανιστεί το κατάλληλο μήνυμα.
 • Αν πρόκειται για προσωρινό τεχνικό θέμα διακοπής της επικοινωνίας μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναλάβετε όλη τη διαδικασία.
 • Αν η διαδικασία πληρωμής εγκριθεί και ολοκληρωθεί κανονικά τότε επιστρέφετε αυτόματα στο ekdoseisiliaxtida.gr όπου επιβεβαιώνεται η παραγγελία και ενημερώνεστε αυτόματα με αποστολή email με όλα τα σχετικά στοιχεία που εμφανίστηκαν κατά την επιβεβαίωση της παραγγελίας.
 • Μετά την επεξεργασία της παραγγελίας από το τμήμα ηλεκτρονικών αγορών του ekdoseisiliaxtida.gr, θα λάβετε ενημερωτικό email για την ολοκλήρωση της αποστολής της παραγγελίας.
 • Οι αποστολές γίνονται με τα E.Λ.Τ.Α. ή με εταιρία ταχυμεταφορών (Courier).

 

Ασφάλεια Συναλλαγών

Το ekdoseisiliaxtida.gr χρησιμοποιεί ασφαλή τεχνολογία κρυπτογράφησης (SSL Secure Socket Layer – https) για να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα και να πιστοποιήσει την ασφάλεια των συναλλαγών κατά τη σύνδεση με το ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών της Alpha Bank.

 

Τρόποι Πληρωμής

Μέσω του ασφαλούς συστήματος συναλλαγών της Alpha Bank μπορούν να γίνουν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες (Visa, MasterCard, Visa Electron, Maestro και American Express).

Για οποιοδήποτε άλλο τρόπο πληρωμής ή για εκπτώσεις ή για παραγγελία μεγαλύτερων ποσοτήτων επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Πολιτική επιστροφών

Επιστροφές γίνονται δεκτές εντός 14 ημερών από την επιβεβαιωμένη παραγγελία και μόνο μετά την παράδοση, με έξοδα του πελάτη, των προϊόντων και των συνοδευτικών παραστατικών (απόδειξη λιανικής πώλησης ή τιμολόγιο) στο κατάστημά μας.

 

Ακύρωση Παραγγελίας

Για να ακυρώσετε μια παραγγελία από τη στιγμή που έχει επιτυχώς πληρωθεί μέσω του συστήματος της AlphaBank, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικά το συντομότερο δυνατόν για να προλάβετε την διαδικασία αποστολής και να επιστραφεί το ποσό αγοράς μέσω της τράπεζας. Σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η αποστολή ακολουθείται η πολιτική επιστροφών.

 

Πολιτική Απορρήτου

Τα προσωπικά στοιχεία (ιδίως ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ.) που δηλώνουν οι χρήστες/πελάτες μέσω του ekdoseisiliaxtida.gr, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά προς το σκοπό της διεκπεραίωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών που διενεργούν οι χρήστες/πελάτες. Η συλλογή και επεξεργασία των εν λόγω προσωπικών δεδομένων, καθώς και η τήρηση του σχετικού αρχείου διεξάγεται αποκλειστικά από ειδικά εξουσιοδοτημένα στελέχη του ekdoseisiliaxtida.gr και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων και την τήρηση του απορρήτου της επεξεργασίας αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2472/1997 περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το ekdoseisiliaxtida.gr δηλώνει ρητά ότι δεν αποτελούν αντικείμενο συλλογής και επεξεργασίας ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών /συνδρομητών κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχ. β του ν.2472/1997.