Ο Θεοχάρης Λιβιεράτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε ιατρική και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία την οποία και ασκεί. Έχει 130 επιστημονικές διεθνείς και πανελλήνιες εργασίες δύο από τις οποίες έχουν βραβευτεί, μια σε πανελλήνιο και μια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ασχολείται με τη συγγραφή για να ξεφύγει από τη καθημερινότητα και να αγγίξει τον μακρινό κόσμο των εικόνων του. Του αρέσει η λογοτεχνία μυστηρίου και τρόμου. Έχει παρακο-λουθήσει μαθήματα σεναρίου και δημιουργικής γραφής.

Το 2011 το διήγημα του «Μπες στο παιχνίδι» βραβεύτηκε με το Α’ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς κι εκδόθηκε σε συλλογή από τις εκδόσεις «Ελευθερουδάκη». Το 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημα του «Όλα μπορούν να συμβούν όχι κάπου αλλά κάποτε» (εκδ. Momentum).

Το 2020 το θεατρικό του έργο «Φόνος στην πανσιόν Γαλήνη» βραβεύτηκε με το Β’ βραβείο στον 39ο  πανελλήνιο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ). Επίσης την ίδια χρονιά το διήγημα του «Δύο πράσινα μάτια» βραβεύτηκε με το Α’ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό διηγήματος του eyelands κι εκδόθηκε σε συλλογή από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Το 2022 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του «Υπεράνω πάσης υποψίας» από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Η νουβέλα του «Το ουρλιαχτό» βραβεύτηκε με το Β’ βραβείο στον 41ο πανελλήνιο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) 2022, ενώ το διασκευασμένο σενάριο της «Το νησί του δράκου» τιμήθηκε με έπαινο από την Ένωση σεναριογράφων Ελλάδας στον 9o πανελλήνιο διαγωνισμό πρωτότυπου σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους. Επίσης έξι βραβευμένα διηγήματα του συμπεριλαμβάνονται σε αντίστοιχες συλλογές διηγημάτων. Ασχολείται επίσης  με τη συγγραφή σεναρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αναρτήστε Σχόλιο