Η Βαρβάρα Παραδεισά, γεννήθηκε στα Βραστά Χαλκιδικής το 1959 και μετά τις βασικές σπουδές της, εργάστηκε στον Πολύγυρο στον ιδιωτικό τομέα απ΄όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι το όγδοο παιδί της οικογένειάς της. Έχει δύο παντρεμένα παιδιά. Ξεκίνησε να γράφει παραμύθια πριν δώδεκα χρόνια, για να τα χαρίζει σε παιδάκια φιλικών της οικογενειών και τα τελευταία πέντε χρόνια γράφει για τα εγγόνια της.

Διατηρεί το blog:
https://kerinapoiimata.blogspot.com
όπου μοιράζεται τις σκέψεις της και ενίοτε την αγάπη της για την κηρήθρα ως υλικό, σε κάθε είδους καλλιτεχνίες, από την οποία δόθηκε η   ονομασία του. Συμμετείχε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με παραμύθια και διηγήματα της, τα τελευταία δύο χρόνια. Το παραμύθι της: Η νεράιδα των δοντιών απέσπασε δεύτερο βραβείο στον 1o πανελλήνιο διαγωνισμό Αγίας Παρασκευής Αττικής (2020) Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και τον επόμενο χρόνο (2021) στον ίδιο διαγωνισμό το παραμύθι της με τίτλο: Η ξεχασιάρα χελώνα, απέσπασε τρίτο βραβείο αντίστοιχα, από τον «Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος».
Τα διηγήματά της βασίζονται σε αληθινές ιστορίες. Της δόθηκε η ευκαιρία ένα διήγημά της, να εκδοθεί σε συλλογικό τόμο από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα, με τίτλο: «Η ευγενική ταχυδρόμος», στην Ανθολογία «Γλυκόπικρες δροσοσταλίδες  Ζωής». Αυτό ήταν το έναυσμα, πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εκδοθεί το πρώτο της ατομικό βιβλίο, από τις ίδιες εκδόσεις. Πιστεύει  απόλυτα στον Θεό, στην αγάπη και στα μικρά καθημερινά θαύματα που ομορφαίνουν τη ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αναρτήστε Σχόλιο