Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, εικονογράφος. Έχουν εκδοθεί παιδικά της έργα και ποιητικές συλλογές, ύστερα από βραβεύσεις. Μέλος του κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου, της Γ.Λ.Σ, της Π.Ε.Λ, του Κυπριακού Συνδέσμου παιδικού βιβλίου και του Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους». Παρακολούθησε «Σεμινάριο Ηχογράφησης» και ηχογραφεί παραμύθια για παιδιά με προβλήματα όρασης.

Πήρε μέρος σε έρευνες του κοινωνιολόγου Δ. Ζερβού, οι οποίες έχουν εκδοθεί και χρησιμοποιούνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις σε Δημοτικές βιβλιοθήκες, φεστιβάλ, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές εκπομπές, συμβάλλοντας στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Είναι υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης, όπου με πολλές δράσεις προωθεί τη φιλαναγνωσία. Παρακολούθησε στη «Σχολή Πατάκη» «Τμήμα Δημιουργικής Γραφής», στο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» «Μαθήματα Λόγου για παιδιά και εφήβους», πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και το «εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Βόλου» με καθηγητή τον Δ. Λεϊμονή, το 2016-2018. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών Συνεδρίων. Συμμετείχε με υποτροφία στο 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο της IΒΒΥ, Αθήνα 2018. Είναι μέλος κριτικής Επιτροπής Λογοτεχνικών διαγωνισμών του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος». Γράφει παιδικό θέατρο, οργανώνοντας παραστάσεις ύστερα από σπουδές στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο «Σχολικό Θέατρο». Έχουν ανέβει θεατρικές παραστάσεις βασισμένες σε βιβλία της.

Αρθρογραφεί στα παιδαγωγικά-λογοτεχνικά περιοδικά, «Παράθυρο στην εκπαίδευση», «Πνοές λόγου και τέχνης», «lamvosart» και «Επίλλυον». Συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ψυχογιός, Ελληνοεκδοτική, Σμυρνιωτάκη, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Εντύποις, Ωρίωνας, Δυάς, Οσελότος, Φυλάτος, Νοσταλγία, Ρουμελιώτη, Διάνυσμα, Πνοές Λόγου, Ήβη, Γράφημα ,Κέφαλος και τον Κύκλο ελληνικού παιδικού βιβλίου, που κυκλοφόρησε το συλλογικό έργο «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο» για φιλανθρωπικό σκοπό. Στον συγκεκριμένο τόμο συνεργάστηκε με αξιόλογα ονόματα, όπως Α. Βαρελλά, Ε. Τριβιζάς, Β. Ηλιόπουλος, Χ. Μπουλώτης, Λ. Πέτροβιτς κ.α. Έχουν εκδοθεί 40 βιβλία της, ατομικά και συλλογικά. Πολλά από αυτά βρέθηκαν υποψήφια για τα βραβεία Public στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία. Παρουσίαζε την παιδική εκπομπή «Ο Παραμυθόκοσμος της Έλενας» στο ραδιόφωνο «Λογοτεχνικό Βήμα». Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, ξαναγίνεται παιδί και με της φαντασίας τα φτερά υπόσχεται στους μικρούς φίλους ταξίδια μακρινά! Ταξίδια ονειρεμένα!!

Επικοινωνία με τη συγγραφέα στο mail: elena.liatou@gmail.com

Tηλ. 6973798115

Έλενα Λιάτου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αναρτήστε Σχόλιο